top of page

Als kindercoach bied ik trainingen aan. Deze trainingen bestaan uit een aantal bijeenkomsten waarin gewerkt wordt aan de hulpvraag van het kind / de jongere. 

Het VRIENDEN programma 

Het VRIENDEN programma is een wetenschappelijk bewezen programma dat kinderen en jongeren helpt om met een groei mindset aan de slag te gaan. Het helpt ze om piekeren en angsten de baas te zijn, stress en spanning aan te pakken en emotioneel weerbaar te worden.

Het programma wordt gegeven voor de volgende leeftijden: 

A: 5 tot en met 7 jaar 

B: 8 tot en met 12 jaar 

C: 13 tot en met 17 jaar 

Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer een uur. Na de laatste bijeenkomst is er nog 1 afspraak waarin we gaan evalueren, ervaringen uitwisselen en het certificaat uitreiken. 

De training wordt 1 op 1 gegeven. Tijdens de training zal het kind oefeningen krijgen, die ook thuis geoefend gaan worden. Als ouders ben je dus ook betrokken bij het programma. Alle oefeningen die gedaan worden, zullen in een map verzameld worden, zodat u als ouder thuis de informatie heeft om te oefenen. 

Het doel van het VRIENDENprogramma is dat de kinderen/jongeren het geleerde en de inzichten kunnen toe passen in hun verdere leven.

 

Het VRIENDENprogramma is erkend door het 'Nederlands Jeugd Instituut' en de 'World Health Organisation' als effect programma. 

Faalangst reductie training

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Iedereen heeft hier in meer of mindere mate last van. 

Het kan echter een probleem worden als de faalangst uw kind gaat beperken in het uitvoeren van bepaalde taken. Ziet u bijvoorbeeld dat u kind taken vermijdt of uitstelt tot het laatste moment of dat uw kind de lat voor zichzelf erg hoog legt? Dan kan er sprake zijn van faalangst. 

Tijdens de training gaan we aan de slag om de angst om te falen de baas te worden. Dit gaan we doen door: 

- niet-helpende gedachte omzetten naar helpende gedachte

- grip te krijgen op de situatie door helpende gedachte te hebben 

- het oefenen van ontspanningsoefeningen 

- het leren herkennen van angstgevoelens en gedachten. 

Afhankelijk van de ernst van de faalangst zal de training uit 8 tot 12 bijeenkomsten bestaan. Na de gratis kennismaking zal dit aangegeven worden. 

Mindset training 

Wanneer uw kind weinig motivatie heeft om aan school te werken of hij gaat uitdagingen uit de weg of hij geeft snel op bij tegenslagen of hij kan slecht tegen kritiek of wilt graag de beste zijn in dingen die hij doet dan kan het zijn dat hij vast zit in de mindset. 

Mindset de manier waarop iemand denkt over de eigen talenten en kwaliteiten. Als iemand in een vaste mindset zit dan belemmert dit de groeimogelijkheden. 

Een groei mindset helpt om verder te komen omdat het je gemotiveerd maakt, het je doorzettingsvermogen geeft en een passie voor leren aanwakkert. 

Tijdens mindset trainingen gaan we in 8 bijeenkomsten aan de slag om te ontdekken hoe ene groei mindset werkt en hoe je van een vaste mindset naar een groei mindset kan groeien. 

bottom of page